Weboldalunk az Ön felhasználói élményének és az esetleges reklámoknak a személyre szabása érdekében sütiket (cookie-jat) használ. A weboldal tartalmazhat sütiket harmadik féltől is, például a Google AdSense-től, vagy a Google Analytics-től. Weboldalunk használatával beleegyezik a sütik használatába. Klikkeljen az "Adatvédelmi tájékoztató" gombra annak elolvasásához, vagy zárja be ezt az üzenetet a jobb felső sarokban lévő X-szel.

Teledermatológiai applikáció adatvédelmi tájékoztató

Tisztelt Hölgyem, Tisztelt Uram!

A bőrgyógyászati szakellátás gyógyító munkája során olyan új megoldásokat keresünk, amelyek lehetővé teszik az orvos-beteg találkozás nélküli szaktanácsadást és az orvosi munka folytatásának lehetőségét abban az esetben is, ha bármilyen ok miatt a találkozás nem lehetséges. Ennek érdekében tudományos vizsgálatot is folytatunk. Az alábbiakban részletezzük, hogy ehhez a tanácsadáshoz és vizsgálathoz milyen adatokat gyűjtünk, azokat mire, hogyan, és milyen szabályok betartása mellett kezeljük.

Milyen adatokat gyűjtünk?

A szakellátáshoz és a tudományos kutatáshoz az alábbi adatokra van szükségünk:

  • Az Ön panasszal érintett bőrfelületéről készült fotósorozat
  • Az Ön személyes adatai: Név, email, telefon, TAJ szám
  • Az Ön okmányairól készült fénykép: TAJ kártya (első oldal), lakcím kártya (első oldal)
  • Az Ön panaszaival kapcsolatos adatok
  • Az Ön kórtörténetével és gyógyszerérzékenységével, családban előforduló hasonló tünetekkel kapcsolatos adatok
  • Az Ön panaszának korábbi kezelésével kapcsolatos adatok
Ezen információk nagy része „speciális személyes adatnak” minősül az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) értelmében. Az információk érzékeny mivolta végett speciális körültekintéssel kezeljük azokat.

Kikkel osztjuk meg személyes adatait?

Az alkalmazás fejlesztője és üzemeltetője a Medinnoscan Kft. (1112 Budapest, Oltvány utca 42.). A Medinnoscan Kft. valamennyi, az alkalmazáshoz és az abban kezelt adatokhoz hozzáférő munkatársa személyes titoktartási kötelezettséget és az adatvédelmi tájékoztató betartását büntetőjogi felelősség terhével vállalta.

Személyes adatait kizárólag még a kutatást végző személyek rendelkezésére sem bocsájtjuk, kizárólag annak az intézménynek az ellátásban részt vevő orvosaival osztjuk meg, amelyet Ön a résztvevő intézmények közül kiválaszott az applikáción belül, hogy vizsgálatát oda kívánja beküldeni. Ezek lehetnek:

  • Semmelweis Egyetem Bőr- Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika (1085 Budapest, Mária u. 41.)
  • Tormay Károly Egészségügyi Központ (2100 Gödöllő, Petőfi Sándor utca 1.)
  • Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika (6720 Szeged, Korányi fasor 6.)
  • Dr. Kajetán Miklós Cukorbeteg Láb Ambulancia (1106 Budapest, Maglódi út 89-91.)
(A fentiek közül vannak intézmények, akik csak bizonyos lakóhelyű pácienseknek elérhetőek az applikáción belül a területi ellátási illetékesség alapján.)

A kutatást végző személyek csak anonimizált adatokkal dolgoznak. Az Ön személyes adatait különösen nem szolgáltatjuk ki semmilyen harmadik félnek, sem cégeknek, sem más kutatóintézeteknek, vagy egyetemeknek. Önnel a kapcsolatot mi is csak kizárólag abban az esetben vesszük fel, ha valamilyen adminisztratív hiba korrigálására van szükség.

Személyes adatainak védelme

A törvény által előírt megfelelő technikai intézkedéseket tettünk a személyes adatok védelme érdekében, az adatok elvesztésének, vagy egyéb jogtalan hozzáférésének a kivédésére. Ezek az intézkedések a feldolgozott adatoknak megfelelő biztonsági szintet biztosítanak:

  • A fényképezés során létrejött képek titkosítottan kerülnek tárolva a mobil készüléken, így a készülék elvesztése esetén sem hozzáférhetőek harmadik személy számára
  • A fényképek, illetve egészségügyi és személyes adatok központi adatbázisba való feltöltése titkosított csatornán történik, így harmadik személyek számára nem lehallgatható
  • A feltöltés után a készülékről a képek és adatok törlődnek, tovább csökkentve a készülék esetleges elvesztése által jelentett kockázatot
  • A központi adatbázisban részletes adathozzáférési szabályokat alkalmazunk, minden munkatárs csak azokhoz az adatokhoz férhet hozzá, amelyekre szüksége van a munkájához

Adatmegőrzési időszak

Adatait nem tároljuk hosszabb ideig, mint az szükségszerű az ellátás, illetve a kutatás érdekében.

Ha Ön az ellátásba való beleegyezését visszavonja, a beleegyezés visszavonásának beérkezését és feldolgozását követően legfeljebb 72 órán belül valamennyi adatát töröljük a számítógépes rendszerből és nyilvántartásainkból.

Az Ön jogai

Az Európai Unió által elfogadott Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) alapján Önnek joga van ellenőrizni az általunk Önről tárolt adatokat és joga van módosítani személyes adatait. Ha szeretné tudni, mely adatait dolgozzuk fel, benyújthat egy írásos Adatalany-Hozzáférési Kérelmet (Data Subject Access Request [DSAR]). Amennyiben adatai tévesek, hiányosak vagy a tárgyhoz nem tartozók lennének, felkérhet minket írásban, hogy módosítsuk vagy egészítsük ki adatait.

Jogában áll az adatait töröltetni is. Ha beleegyezését adta nekünk, hogy bizonyos adatait feldolgozzuk, mindig jogosult e beleegyezés visszavonására. Ebben az esetben az adatait nyom és maradvány nélkül töröljük a számítógépes rendszerből és nyilvántartásunkból. (A beleegyezés visszavonása a visszavonás előtt történt adatkezelésünk és adatfeldolgozásunk jogszerűségét nem befolyásolja.)

Továbbá, jogában áll adatainak feldolgozását korlátozni és ellenezni.

Emellett jogában áll, hogy adatait áthelyezze vagy áthelyezhetővé tetesse (az ún. „adathordozhatósági jog”). Erre vonatkozóan úgyszintén benyújthat írásos kérelmet.

Valamennyi itt felsorolt írásos kérelmet a Medinnoscan Kft-hez írt postai levélben kell benyújtani. Kérelme négy héten belül feldolgozásra kerül.

Felügyelő Hatóság

Önnek jogában áll panaszt tennie, ha úgy véli, hogy nem megfelelően kezeljük az Ön adatait.  Bármilyen ezzel kapcsolatos panaszt az illetékes ország adatvédelmi hatóságához, Magyarországon a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz kell benyújtani.

Módosítások

Fenntartjuk a jogot jelen adatvédelmi nyilatkozat módosítására. A módosítások azon a dátumon lépnek érvénybe, melyre érvénybe lépésüket bejelentették.