Weboldalunk az Ön felhasználói élményének és az esetleges reklámoknak a személyre szabása érdekében sütiket (cookie-jat) használ. A weboldal tartalmazhat sütiket harmadik féltől is, például a Google AdSense-től, vagy a Google Analytics-től. Weboldalunk használatával beleegyezik a sütik használatába. Klikkeljen az "Adatvédelmi tájékoztató" gombra annak elolvasásához, vagy zárja be ezt az üzenetet a jobb felső sarokban lévő X-szel.

Adatvédelmi tájékoztató

Kik vagyunk?

Weboldalunk URL-je: https://medinnoscan.com . Cégünk neve MedInnoScan Kutatás-fejlesztési Kft. Magyarországon, Budapesten vagyunk bejegyezve. A weboldal Németországban van egy szerveren.

Melyek azok a személyes adatok, amiket gyűjtünk és milyen céllal gyűjtjük ezeket?

Regisztráció

Regisztrációkor felhasználói nevet (lehet azonos az email címmel), jelszót, és az email címét kérjük el. Felhasználói nevét és jelszavát azzal a céllal gyűjtjük, hogy azzal tudjon bejelentkezni. (Jelszavát egyébként titkosítva tároljuk, még mi sem tudjuk visszafejteni.) Email címét azzal a céllal gyűjtjük, hogy értesítéseket tudjunk küldeni, például elfelejtett jelszó esetén jelszó visszaállító linkről.

Hozzászólások

Hozzászólás beküldésekor a hozzászólási űrlapban megadottakon kívül begyűjtésre kerül a hozzászóló IP címe és a böngészőazonosító karakterlánc a kéretlen tartalmak (spam) kiszűrése céljából.

Profil képét a Gravatar szolgáltatással jelenítjük meg, ha megadott ott profilképet. Ez úgy működik, hogy egy személytelenített, az e-mail címből előállított karakterlánc (hashnek szokás nevezni) kerül továbbításra a Gravatar szolgáltatás felé, ami, ha van profilkép ott megadva, visszaküldi a profilképet. A Gravatar szolgáltatás feltételei az alábbi címen tekinthetőek meg: https://automattic.com/privacy/. A hozzászólás elfogadása után a hozzászólása tartalma, neve és a profil képe is megjelenik nyilvánosan.

Sütik (“cookie”)

Weboldalunk az Ön felhasználói élményének és az esetleges reklámoknak a személyre szabása érdekében sütiket (cookie-jat) használ. A weboldal tartalmazhat sütiket harmadik féltől is, például a Google AdSense-től, vagy a Google Analytics-től.

Ha hozzászólást ír, akkor a megadott neve, e-mail-je és webcíme eltárolásra kerül egy sütiben. A tárolás az Ön kényelmét szolgálja azért, hogy a következő hozzászóláskor ezeket az adatmezőket ne kelljen újra kitöltenie. Ezeknek a sütiknek a lejárati ideje 1 év.

Ha rendelkezik felhasználói fiókkal és be van jelentkezve erre a honlapra, akkor átmeneti sütiket állítunk be, annak érdekében, hogy megállapítsuk, hogy a böngésző elfogadja-e a sütiket. Ezek a sütik nem tartalmaznak személyes információt, és törlődnek, ahogy bezárjuk a böngészőt.

A honlapra történő bejelentkezéskor több sütit hozunk létre, amelyek elmentik a bejelentkezési információt és a szerkesztőfelület megjelenítési opcióit. A bejelentkezési sütik két napig érvényesek, a szerkesztőfelület megjelenítési opcióit tároló süti egy évig. Amennyiben az “Emlékezz rám” opciót bejelöli, a bejelentkezés két hétig folytatódik. A “kijelentkezés” funkció használatakor ezek a bejelentkezési sütik azonnal eltávolításra kerülnek, nem várják meg a két hét lejártát.

Amennyiben bejegyzést vagy oldalt szerkeszt, egy újabb sütit tárol el a böngészője. Ez a süti nem tartalmaz személyes adatot, egyszerűen csak a bejegyzés azonosító számát tárolja, amelyet szerkesztett. Egy nap múlva jár le az érvényessége.

Más honlapokról származó beágyazott tartalmak

A honlapon elérhető bejegyzések külső forrásból származó beágyazott tartalmakat (pl. videók, képek, cikkek stb.) használhatnak. A külső forrásból származó beágyazott tartalmak pontosan úgy viselkednek, mintha meglátogatott volna egy másik honlapot. Például, ha egy beágyazott Youtube videó van az egyik oldalon, akkor adatvédelmi szempontból a helyzet olyan, mintha a Youtube oldalt is meglátogatta volna.

Ezek a webhelyek lehetséges, hogy adatot gyűjtenek a látogatókról, sütiket vagy harmadik féltől származó követőkódot használnak, figyelik a beágyazott tartalommal kapcsolatos felhasználói viselkedést.

Kivel osztjuk meg a felhasználói adatokat?

Email címét kizárólag az adminisztrációhoz, illetve adminisztratív email értesítések küldéséhez, valamint ha valamelyik hírlevelünkre felirakozott, akkor annak küldésére használjuk. Jelszavát titkosítva tároljuk, még mi sem tudjuk visszafejteni. Amennyiben hozzászólást ír, úgy neve, és esetlegesen más megadott adata nyilvánosan megjelenik a honlapon. Ha hozzászólást ír, azzal hozzájáruálást adja ezen adatok nyilvános megjelenítéséhez.

A hozzászólásokat automatikus spamszűrő szolgáltatás is ellenőrizheti.

Egyébként harmadik félnek az adatait nem adjuk ki, és nem adjuk el, sem gazdasági, sem politikai, sem más célokra. Ez alól kivétel, ha törvényes eljárásban köteleznek bennünket az adatok kiadására a hatóságok számára.

Mennyi ideig őrizzük a személyes adatot?

Ha hozzászól, a hozzászólás és annak metaadatai nem meghatározható ideig a rendszerben maradnak. Ennek célja, hogy az összes ezt követő bármely hozzászólás általunk megismertté és jóváhagyottá váljon, azaz ne kerüljön fel a moderálandó hozzászólások listájára.

A honlapon regisztrált felhasználók személyes adatai a saját felhasználói profiljukban tárolásra kerülnek határozatlan ideig.

Milyen jogokkal rendelkezik a felhasználó a saját adatai kapcsán?

Az Európai Unió által elfogadott Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) alapján Önnek joga van ellenőrizni az általunk Önről tárolt adatokat és joga van módosítani személyes adatait. Minden regisztrált felhasználó megtekintheti, szerkesztheti vagy törölheti a személyes adatait bármikor (kivéve, hogy nem változtathatja meg a saját felhasználói nevét) az “Adatlapom szerkesztése” funkcióval. A honlap rendszergazdái ezen információkat szintén megtekinthetik és szerkeszthetik.

A törlési jog nem vonatkozik azokra az adatokra, amelyeket adminisztrációs, jogi vagy biztonsági okokból kötelező megőriznünk.

Felügyelő hatóság

Honlapunk adatkezelésével kapcsolatos panaszaival a Nemzeti Adatvédelmi és Információszadaság Hatósághoz fordulhat.